"KADA OVAKO POBEDITE, UVEK JE PRVI MEČ TEŽI ZA DOMAĆI TIM!" Sferopulos otkrio i stanje Topićeve povrede (FOTO)
Janis Sferopulos tokom večitog derbija, Foto: Starsport©

reč trenera

"KADA OVAKO POBEDITE, UVEK JE PRVI MEČ TEŽI ZA DOMAĆI TIM!" Sferopulos otkrio i stanje Topićeve povrede (FOTO)

Grčki stručnjak govorio o navijačima uporedio atmosferu u Pioniru i Beogradskoj areni

Objavljeno:
Veljko Petrović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 85:82 u prvoj utakmici finalne serije ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić."

Detalj sa večitog derbija
Detalj sa večitog derbijafoto: Starsport©

Utiske posle utakmice na konferenciji za medije izneo je Janis Sferopulos, trener crveno-belih.

- Želim da čestitam igračima na prvoj pobedi. Videli ste da je ovaj meč bio reklama dva najbolja srpska tima. Ovo je meč ABA lige, ali su ovo dva tima na visokom nivou i ovo je bila interesantna utakmica. Bilo je važno da kada su poveli sa 26:35 da smo odigrali dobru odbranu i da posle toga nismo mnogo gubili. To je derbi, to su plej-of utakmice. Video sam sjajan karakter, napravili su teške koševe u napadu. Poslednjih šest minuta su rivali poentirali uglavnom sa penala, detalji su završili na našoj strani. Samo je 1:0, moramo da brzo zaboravimo ovaj meč. Pre nego što završim, hoću da se zahvalim navijačima koji su nas bodrili. Ne razumem jezik, verujem da je bilo psovki, ali ništa nisu ubacivali na teren i mislim da je to jako važan. Zato im čestitam što nisu bacili na parket. Pomogli su nam glasovima da pobedimo - počeo je Sferopulos.

Janis Sferopulos tokom večitog derbija
Janis Sferopulos tokom večitog derbijafoto: Starsport©

Osmehnuo se Sferopulos i prokomentarisao "nema pitanja" na srpskom jeziku, ali je usledilo pitanje da li će drugi meč biti lakši ili teži zbog ovakvog ishoda.

- Kada ovako pobedite, uvek je prvi meč teži za domaći tim. Imate prednost domaćeg terena i pritisak da pobedite. Zato smo počeli malo nervoznije. Nama je važno za naredni meč da ispravimo i popravimo neke delove naše igre koji nisu bili dobri, da nemamo te male momente dekoncentracije. Tako je kako je, pripremamo meč sada i moraćemo da budemo spremni - kaže Sferopulos.

Janis Sferopulos tokom večitog derbija
Janis Sferopulos tokom večitog derbijafoto: Starsport©

Da li je imao bilo kakve informacije o povredi Nikole Topića?

- Nikola je imao problema sa istim kolenom, ići će na magnetnu rezonancu sutra i videćemo kakva je situacija - rekao je Sferopulos.

Ukazivanje pomoći Nikoli Topiću
Ukazivanje pomoći Nikoli Topićufoto: Starsport©

Da li je atmosfera bolja u Areni ili Pioniru?

- Obe dvorane kada su pune naših navijača, lepo je. Ovde je atmosfera prirodnija. Naravno večeras je bila sjajna i to je najvažnije - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

00:34

partizan, zvezda, ispraćaj

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.